Flevoland

Ernstig verwaarloosde dieren in beslag genomen in buitengebied Ens

ENS – Een enorm schokkende ontdekking. Dat deden agenten laatst in Ens. Daar troffen zij ernstig verwaarloosde honden, kippen, eenden, ganzen en parelhoenders aan.

De politie deed samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) een inval. Hoewel de dieren geen gebrek hadden aan goede voeding, waren de omstandigheden waarin ze leefden buitengewoon verschrikkelijk. De doordringende geur van urine was overweldigend, en de verblijven en slaapplaatsen verkeerden in ronduit smerige staat. Na overleg met de Officier van Justitie is besloten om onmiddellijk 24 honden en ongeveer 55 kippen, eenden, ganzen en parelhoenders in beslag te nemen.

Tegen de eigenaresse zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Foto: Politie Noordoostpolder/Urk

Gerelateerde artikelen