Gelderland

Bakwagen zwaar beschadigd na felle brand Klarenbeek

KLARENBEEK – Op een parkeerterrein aan de achterzijde van de voormalig café de Nieuwe Zweep in Klarenbeek is zondagnacht brand uitgebroken in een bakwagen. De brand is vervolgens overgeslagen naar naastgelegen voertuigen en een coniferenhaag.

De brandweer werd rond 00.30 uur gealarmeerd voor een melding van een vrachtwagenbrand aan de Klarenbeekseweg. Bij aankomst van de brandweer bleek achterop een parkeerterrein een bakwagen in brand te staan. De vlammen sloegen rap om zich heen. De brand die was begonnen aan de voorzijde van de bakwagen, was inmiddels overgeslagen naar naastgelegen voertuigen en een coniferenhaag. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle waardoor erger is voorkomen. Desondanks liepen vier voertuigen, waaronder de bakwagen forse schade op.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, de politie houdt echter rekening met brandstichting.

Op het moment van uitbreken van de brand was net de uitloop begonnen van een nabijgelegen carnavalsfeest van “CV De Neutenkrakers”. De jongeren en feestvierders werden dan ook op geruime afstand gehouden.

De voertuigen zullen door een berger moeten worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen