Noord-Holland

Man (94) aangereden en ontvoerd om pinpas in Hilversum

HILVERSUM – Op de middag van zondag 11 februari werd een 94-jarige man rond 14.00 uur aangereden in de omgeving van Utrecht en vervolgens ontvoerd in Hilversum. Dankzij waakzame omstanders slaagde de politie er enkele uren later in om drie verdachten te arresteren.

Op de middag van zondag 11 februari, rond 14.00 uur, bevond het slachtoffer zich op zijn scootmobiel op weg naar Utrecht. In de nabijheid van Utrecht werd hij aangereden door een kleine blauwe auto. Een vrouw en twee mannen dwongen de 94-jarige man om in de richting van zijn huis in Hilversum te rijden, met als doel zijn pinpas op te halen.

Onder druk heeft het slachtoffer zijn pinpas met bijbehorende pincode overhandigd en is vervolgens gedwongen in de blauwe auto in zijn eigen woonwijk gestapt. De drie verdachten en het slachtoffer zijn naar Utrecht gereisd, waar ze herhaaldelijk hebben geprobeerd geld op te nemen met de bankpas van het slachtoffer.

De aangehouden verdachten zijn een 23 jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag.

De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk weten wat er precies gebeurd is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen