Zuid-Holland

VIDEO | 78-jarige vrouw slachtoffer van bankhelpdeskfraude Hesseplaats Rotterdam

ROTTERDAM – Een 78-jarige vrouw is vorig jaar november slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Er is ruim 1200 euro van haar bankrekening verdwenen.

Een vrouw ontving in november vorig jaar een ongebruikelijke e-mail met als onderwerp ‘OM’. Hierdoor veronderstelde ze dat het een officiële overheidsmail was en opende deze. De e-mail bevatte twee hyperlinks waarop ze klikte, en vervolgens vulde ze al haar persoonlijke gegevens in.

De volgende dag ontving ze een telefoontje dat naar haar idee van de ING-bank afkomstig was. Ook dit leek geloofwaardig omdat ze dachten haar te helpen met de vreemde e-mail die ze had ontvangen. Tijdens dit gesprek werden haar verschillende handelingen opgedragen, waaronder het verhogen van haar limiet, het delen van haar pincode, en het plaatsen van haar bankpassen in een envelop. Er werd haar verteld dat een medewerker van de bank de enveloppe zou komen ophalen. Ze kreeg ook de instructie om een specifiek cijfer aan de bankmedewerker bij de deur door te geven.

Terwijl ze nog in gesprek was aan de telefoon, verscheen de man van de zogenaamde spoeddienst van de bank onmiddellijk voor haar deur. De vrouw gaf hem al haar bankpassen. Enige tijd later drong het besef tot haar door dat er iets niet klopte.

Ondanks het feit dat ze onmiddellijk alles blokkeerde, werd er toch ongeveer 1200,- euro van haar bankrekening afgeschreven. Er zijn onder andere transacties uitgevoerd, waaronder een pintransactie bij de Hesseplaats.

Weet u wie deze dader is? Neem dan contact op met de politie op het nummer 0900-8844

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen