Gelderland

Meisje gewond tijdens uitlaten honden Marchantstraat Apeldoorn

APELDOORN- Een meisje is woensdagmiddag tijdens het uitlaten van twee hondjes aangereden door een automobiliste. Het meisje raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

Het ongeluk gebeurde op de drukke Marchantstraat. Het meisje was twee hondjes aan het uitlaten en stak de drukke weg over. Een automobiliste zag haar te laat met een botsing tot gevolg. Het meisje kwam op de motorkap van de auto terecht en met haar hoofd tegen de voorruit. Ze kwam vervolgens hard ten val.  

Hulpdiensten kwamen na het ongeluk met spoed ter plaatse. De Marchantstraat werd afgesloten in de richting van de Aluminiumweg, zodat de hulpdiensten voldoende ruimte hadden voor de afhandeling van het ongeluk. Hierdoor moest al het verkeer dwars door de woonwijk. Het meisje werd door het toegesnelde ambulancepersoneel nagekeken en behandeld waarna zij is overgebracht naar het ziekenhuis. 

De twee honden werden door een agent vast gehouden in afwachting van de moeder van het meisje. Het broertje van het meisje nam de twee honden mee naar huis terwijl de moeder mee ging met het meisje naar het ziekenhuis in de ambulance. 

De toedracht van het ongeluk wordt door de politie nader onderzocht. 

De auto liep bij het ongeluk een flinke barst op in de voorruit en een deuk in de motorkap. 

Na ongeveer 30 minuten was de weg weer vrij.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen