Utrecht

Persoon ernstig gewond na steekpartij bij psychiatrische instelling GGZ Amersfoort

AMERSFOORT – Donderdagmorgen 15 februari rond 00.15 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Utrechtseweg in Amersfoort.

In het verzamelgebouw de IJsselbergh op het terrein van GGZ-Centraal Zon en Schild ging het goed mis. Hulpdiensten werden groots aangestuurd waaronder een traumateam werd opgeroepen naar het incident, maar bleek gezien de tijdsdruk niet meer nodig te zijn. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

Agenten zijn in grote getallen aanwezig in het gebouw. Ook hebben agenten één persoon, een man aangehouden op verdenking van het plegen van de steekpartij en hebben hem overgebracht naar het politiebureau. 

Wat de aanleiding is geweest, is niet bekend. Onderzoek zal volgen door de politie. Het incident leek zich op de eerste etage te hebben afgespeeld. Het is onbekend met wat voor voorwerp is gestoken.

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen