Noord-Holland

Politie: Jongens (16 & 18) aangehouden voor dodelijke schietpartij station Purmerend

PURMEREND – In het kader van een onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend zijn twee personen gearresteerd door de politie. Het betreft een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend.

Eerder, op dinsdag 13 februari, was al een andere 16-jarige jongen aangehouden in verband met hetzelfde incident. Bij de schietpartij afgelopen maandagavond kwam een 19-jarige man uit Purmerend om het leven. Een ander slachtoffer, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De verdachten zijn woensdagavond 14 februari aangehouden en zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 18-jarige verdachte en de 16-jarige verdachte die op dinsdag 13 februari is aangehouden worden vrijdag 16 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gerelateerde artikelen