Vermist

Nieuwe zoektocht naar vermiste Yoran Krol (16) helaas zonder resultaat

BIESBOSCH – Een nieuwe zoektocht afgelopen vrijdag naar de vermiste Yoran Krol van 16 jaar uit Sleeuwijk heeft helaas niets opgeleverd.

De zoekhonden van Signi zoekhonden hadden een nieuw spoor geroken. Daarop werd de hulp ingeschakeld van SOS Droneteam. Er werd met speciale drones, honden en boten gezocht rondom de Biesbosch naar de jongen uit Sleeuwijk. Het Signi zoekhondenteam was samen met SOS Droneteam op zoek gegaan naar sporen van de vermiste jongen. Vrijdag werden er zwaardere drones ingezet die moeilijk bereikbare plekken beter kon bereiken.

Speciale drones

Er werden ook sonar-drones en thermo-drones ingezet om de zoektocht te verbeteren. Dat zijn speciale drones om onder water te kunnen kijken of vanuit de lucht met warmtebeeldcamera’s. Het SOS Droneteam heeft hiervoor de nodige voorbereidingen gedaan en veel vergunningen aangevraagd en gekregen.

De leden van SOS Droneteam werden daarbij ook geholpen door de politie, Staatsbosbeheer en een boa. Na een lange intensieve dag zoeken werd er geen geurspoor meer opgepikt door de zoekhonden.

Vermissing

Over precies 1 week is het twee maanden geleden sinds de 16-jarige Yoran voor het laatst werd gezien in Almkerk. Er werden al meerdere zoekacties op touw gezet waaronder een grote zoekactie met meer dan 2.500 vrijwilligers. De grootste burgeractie in Nederland ooit.

Foto’s: SOS Droneteam

Gerelateerde artikelen