Zuid-Holland

Meerdere agenten gewond na forse rellen in Den Haag

DEN HAAG – De politie laat weten dat na de rellen van gisterenavond op de Fruitweg in Den Haag, meerdere agenten gewond zijn geraakt.

Twee groepen met Eritreeërs zochten de confrontatie met elkaar op en gooiden daarbij met bakstenen, vuurwerk en fietsen. Ook bekogelden zij de opgetrommelde Mobiele Eenheid (ME).

Voor zo ver nu bekend raakten vier agenten gewond. Twee agenten raakten gewond aan de hand en een andere agent liep letsel op aan haar gebit. Een agent raakte gewond nadat hij werd aangereden door een politieauto.

Naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden is een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding van een officier van justitie, geactiveerd. Op dit moment heeft de politie diverse arrestaties verricht en het onderzoek bevindt zich nog in de actieve fase. De politie nodigt personen die mogelijk getuige waren van deze incidenten uit om zich te melden. Indien u beschikt over beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams, wordt het onderzoeksteam graag met u in contact gebracht. Heeft u relevante informatie die kan bijdragen aan het onderzoek? Gelieve deze gegevens te delen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Politie.nl – Foto: AS Media

Gerelateerde artikelen