Overijssel

Vrouw overleden na ernstig eenzijdig ongeval Londenstraat Deventer

DEVENTER – Zondagavond rond 21 uur vond er een ernstig auto-ongeval plaats op de Londenstraat in Deventer. Hierbij is één van de passagiers om het leven gekomen.

Het ging mis in een bocht in de weg op het bedrijventerrein Kloosterlanden, ten tijde van een forse regenbui. Aan de sporen in de berm en schade aan de auto is goed te zien hoe het mis ging. De auto is in de slip geraakt en daarbij haaks in de berm beland. Daar klapte het voertuig met de achterzijde tegen een boom. Vervolgens schoot de auto door over een fietspad, dwars door een heg en eindigde op de parkeerplaats van een naastgelegen bedrijf. Een wat surrealistisch beeld, omdat de auto vrijwel netjes in een parkeervak is beland. De parkeerplaats ligt bezaaid met glas van een van de autoruiten.

Volgens de Officier van Dienst van de politie zaten er naast de mannelijke bestuurder nog een man en vrouw als passagier in de auto. Alle inzittenden zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar de vrouw korte tijd later overleed. Opvallend is dat één van de inzittenden al vóór aankomst van de hulpdiensten door omstanders in een auto van een passant was gezet en door deze passant naar het ziekenhuis werd gebracht. De andere twee inzittenden zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Rond 23 uur maakte de politie bekend dat de vrouwelijke passagier in het ziekenhuis is overleden.

De Londenstraat werd na het ongeval volledig afgezet voor verkeer, waaronder fietsers en voetgangers, voor onderzoek door de Forensische Opsporing Verkeer. Tot diep in de nacht is er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen