Flevoland

Giftige cobra ontsnapt in Lelystad, grote zoektocht gaande

LELYSTAD – Een giftige schildneuscobra is vandaag ontsnapt uit ene huis aan de Sont in Lelystad. De gemeente heeft omwonenden om de hoogte gebracht.

Het gaat om een cobra: de schildneuscobra. Deze slang is circa 50 cm lang en giftig. De gemeente Lelystad adviseert om ramen en deuren dicht te houden, afstand te houden en direct 112 te bellen als u de slang ziet. Een specialist is op zoek naar de slang.

De eigenaar van de slang heeft een specialist ingeschakeld om het reptiel op te sporen. Volgens de deskundige bevindt de slang zich vermoedelijk nog steeds in het huis van de eigenaar. Deze specifieke cobra staat erom bekend confrontaties te vermijden en eerder de vlucht te kiezen. Het is mogelijk dat de slang zich heeft teruggetrokken op een moeilijk bereikbare plek of ergens waar het warm en droog is.

Diverse methoden worden toegepast om de slang op te sporen, zoals het gebruik van slangenvallen, een speciaal getrainde speurhond en het plaatsen van meel om te zien of het dier erlangs kruipt. Het advies luidt dan ook: vermijd contact en bel onmiddellijk 112 als de slang wordt waargenomen of als er sprake is van een beet.

Foto: Gemeente Lelystad

Gerelateerde artikelen