Gelderland

Persoon overleden na ernstig ongeval A1 Barneveld, snelweg richting Apeldoorn dicht

Er is een ernstig ongeluk gebeurd op de A1 bij Barneveld vanmiddag. Een vrachtwagen en meerdere auto’s zijn bij het ongeluk betrokken. De rijbaan richting Apeldoorn is dicht. Bij het ongeval is een persoon om het leven gekomen.

Ambulances, politieauto’s en meerdere brandweerwagens zijn op het ongeluk afgekomen om hulp te verlenen. Ook is er een traumahelikopter op de rijbaan geland. Twee personen raakten gewond. Een derde persoon heeft de aanrijding niet overleefd.

Wel is duidelijk dat het rond 15.30 uur flink misging, vlak voor de afrit naar een tankstation. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, moet nog blijken.

De weg is tot 22.00 uur afgesloten voor sporenonderzoek van de politie.

Er staat inmiddels vanaf Amersfoort een file van ruim een uur over 9 kilometer, meldt Rijkswaterstaat. Ook het verkeer op de andere rijbaan levert vanaf Apeldoorn naar Amersfoort een flinke kijkersfile op. De vertraging is daar ruim 30 minuten.

Om die reden is voor het verkeer vanaf knooppunt Beekbergen onderstaande omleiding ingesteld. Het verkeer richting Hengelo/Barneveld wordt omgeleid via de A27, A12 en A30.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen