Gelderland

Auto belt zelf 112 na flink ongeval N302 Harderwijk

HARDERWIJK – Bij een harde botsing tussen twee personenauto’s op de Ceintuurbaan (N302) bij Harderwijk is een persoon lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken en behandeld.

Het ongeluk gebeurde rond 21.15 uur op de drukke kruising van de Ceintuurbaan met de Leuvenumseweg. Twee automobilisten kwamen ter hoogte van de verkeerslichten door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Door de klap belde een van de auto’s zelf 112. Een zogeheten eCall. De hulpdiensten waren na de 112 melding snel ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft een van de inzittenden nagekeken en behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Beide auto’s raakten fors beschadigd en moeten worden afgesleept. De politieagenten nemen verklaringen af van de bestuurders. Een deel van de kruising is vanwege het ongeluk afgesloten.

Uitleg eCall

Alle auto’s die na april 2018 op de markt zijn verschenen, dienen te zijn uitgerust met het eCall-noodoproepsysteem. In geval van een ongeval zal eCall, op basis van gegevens verkregen uit crashsensoren, automatisch contact maken met het noodnummer 112.

Meer informatie over het eCall systeem is te lezen op de website van Autoweek.nl

Gerelateerde artikelen