Noord Brabant

Bizar: Automobilist slaat met hoge snelheid op de vlucht met jonge kinderen op achterbank

HELVOIRT – De politie van Boxtel, Vught en Gestel hebben gisterenavond een achtervolging gehad van een witte BMW. De verdachte reed met enorm hoge snelheden, vermoedelijk onder invloed van drugs met drie kinderen van onder de 6 jaar op de achterbank.

De man kreeg op de N65 ter hoogte van Helvoirt een stopteken. Hier gaf hij geen gehoor aan en sloeg hij op de vlucht. Hij reed al snel 150 kilometer per uur waar slechts 80 is toegestaan. De achtervolging werd ingezet op de snelweg richting ‘s-Hertogenbosch. De automobilist had lak aan alle regels, reed meer dan 200 kilometer per uur, sneed andere weggebruikers af, negeerde rode verkeerslichten en ging zelfs spookrijden op de snelweg.

Omdat de man ging spookrijden moest de achtervolging korte tijd gestaakt worden. Andere eenheden van de politie namen de achtervolging over tot de man zijn auto parkeerde en het op een rennen zette. Even waren de agenten de man uit het oog verloren, maar dankzij de politiehelikopter met een warmtebeeldcamera werd de man alsnog aangehouden.

Volgens de politie zaten er gedurende de gehele achtervolging drie jonge kinderen van onder de 6 jaar op de achterbank. De politie vermoedt dat de man onder invloed was van drugs. De politie wacht nog op de uitslagen. Er is door de politie een melding gemaakt bij het meldpunt Veilig Thuis.

Foto: Politie Boxtel, Vught, Gestel

Gerelateerde artikelen