Overijssel

Achtervolging eindigt in doodlopende straat Deventer

DEVENTER – Vannacht rond 3:45 uur is een politie-achtervolging geëindigd op de Koperwiek in Deventer.

Volgens agenten ter plaatse kreeg de auto al op de A12 ter hoogte van Ede een stopteken voor een gebrek aan de verlichting. De bestuurder ging er vervolgens direct van door en reed via de A50 Arnhem/Apeldoorn en de A1 richting Deventer. In de wijk Groot Douwel, nabij winkelcentrum Zwaluwenburg, reed de bestuurder zich vast in een doodlopende straat. De man sprong vervolgens uit de auto en zette het op een lopen. Een politiehelikopter die al bij de achtervolging was aangehaakt maakte een zoekslag boven de wijk en het Gooikerspark. Uiteindelijk zag de bemanning van de helikopter de man met behulp van een warmtebeeldcamera onder een geparkeerde auto liggen, op zo’n 150 meter van waar de achtervolging was geëindigd. Hij kon vervolgens door agenten op de grond worden aangehouden.

In de auto zaten nog twee jongedames als passagiers. Door agenten werden de ruiten van de auto ingeslagen om het portier te kunnen openen, daarna konden de overrompelde dames bij de auto gehouden worden. De twee dames zijn ter plaatse door de politie verhoord en daarna meegenomen in een politiewagen. Het is niet bekend of zij ook zijn aangehouden of voor verder verhoor zijn meegenomen naar het bureau. De politie verdenkt de bestuurder op basis van zijn gedrag op het gebruik van alcohol en/of drugs, testen op het bureau zullen dit moeten uitwijzen. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen