Utrecht

Jongens (14) aangehouden voor bedreiging met mes en straatroof in Utrecht

UTRECHT – De politie heeft twee jonge jongens van 14 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof afgelopen december in de buurt van de Vecht in Utrecht.

De jongens bedreigden een 50-jarige vrouw met een groot mes in het park. Beelden van de straatroof werden in Bureau Hengeveld uitgezonden. Op woensdag 7 februari werden de beelden nogmaals gedeeld en met succes.

Op donderdag 8 februari nam een vader contact op, identificerend dat zijn zoon te zien was op de beelden. Dankzij aanwijzingen die bij de wijkagent waren binnengekomen en de melding van de vader van de andere jongen, kon de identiteit van de tweede verdachte eveneens snel worden vastgesteld. Beide verdachten zijn 14 jaar oud en afkomstig uit Utrecht.

Direct na de gebeurtenissen heeft de recherche de persoonlijke apparatuur van de verdachten in beslag genomen voor nader onderzoek. De twee jeugdige jongens worden beschuldigd van beroving en het gebruik van de gestolen pinpas van een 50-jarige vrouw. Beiden zijn opgeroepen om zich te melden en hebben een verhoor ondergaan door de recherche. Het onderzoek wordt voortgezet en de verdachten zouden in de toekomst mogelijk voor de rechter moeten verschijnen om verantwoording af te leggen.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen