Gelderland

Grote politiemacht en arrestatieteam op de been en helikopter boven Adelaarsplein Apeldoorn

APELDOORN – De politie is zaterdagmiddag massaal uitgerukt na een melding van een verdachte situatie op het Adelaarsplein in Apeldoorn. Onder andere een arrestatieteam kwam ter plaatse, maar hoefde niet te worden ingezet. Ook vloog er een politiehelikopter boven Apeldoorn.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een verdachte situatie op het plein. Agenten kwamen ter plaatse en schaalde daarna vrij snel op. Meerdere politiewagens kwamen met spoed ter plaatse en het plein werd zowat omsingeld door agenten. Ook een arrestatieteam kwam naar het zuiden van Apeldoorn.

Op het moment van de politieactie was het erg druk op het plein met winkelend publiek. De inzet trok dan ook veel bekijks.

Volgens een woordvoerder van de politie Oost Nederland lijkt het te gaan om een loze melding. Er wordt nader onderzoek verricht naar de melding. Waarom de politie zo flink opschaalde is eveneens nog onbekend.

Gisteren vloog er ook al een geruime tijd een politiehelikopter boven Apeldoorn Zuid. Dit vanwege een conflict op straat.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen