Noord-Holland

Politie: 326 aanhoudingen na verboden demonstratie Extinction Rebellion A10 Amsterdam

AMSTERDAM – De politie heeft vandaag 326 personen aangehouden na de verboden demonstratie op de A10 in Amsterdam.

Er zijn 31 personen gearresteerd op verdenking van het opzettelijk creëren van gevaar op de openbare weg (volgens artikel 162sr). Daarnaast zijn 295 personen aangehouden wegens schending van de Wet Openbare Manifestaties (WOM).

De burgemeester van Amsterdam had de demonstratie verboden, maar de demonstranten gaven hier geen gehoor aan. Zij klommen over de vangrails en liepen en fietsen over de A10. Rijkswaterstaat was genoodzaakt de A10 af te kruisen, omdat het niet meer veilig was voor het verkeer.

Alle actievoerders waren om 14:15 verwijderd van de snelweg en na een inspectie van Rijkswaterstaat was de snelweg om 15:00 uur weer vrij.  

Gerelateerde artikelen