Gelderland

Tankwagen van Campina gekanteld N314 Zutphen

ZUTPHEN – Een tankwagen van Campina is vanochtend even voor 6 uur van de weg geraakt en gekanteld op de Den Elterweg (N314) tussen Zutphen en Baak. De chauffeur raakte door onbekende oorzaak aan de rechterzijde van de weg met zijn wagen in de berm.

Door een stuurcorrectie schoot de combinatie vervolgens de weg over, kantelde, en belandde aan de linkerzijde van de weg op de zijkant van de dijk.

De chauffeur kon zelfstandig uit het voertuig komen en is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij bleek uiteindelijk niet gewond en is door familie opgehaald. De tankwagen was geladen met wei, een restproduct van melk.

De tank lekte fors en de brandweer heeft de lekkage provisorisch gedicht. Het restant van de inhoud wordt in de loop van de ochtend overgepompt naar een andere tankwagen. Hierna kan de combinatie weer rechtop worden gezet en worden afgesleept. Een saillant detail is dat de trekker nog maar 2 dagen oud is, zo blijkt uit de kentekengegevens bij het RDW. Verkeer kon tijdens de nachtelijke inzet van de hulpdiensten het ongeval om en om passeren over 1 rijstrook, maar voor de berging in de loop van de ochtend moet de weg volledig worden afgesloten. Verkeer wordt dan lokaal omgeleid.

Gerelateerde artikelen