Internationaal

Drie zwaargewonden waaronder man uit Deventer (59) na zwaar ongeval in Duitsland

EMMERICH AM RHEIN – Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deventer en twee Duitse automobilisten zijn maandagochtend zwaar gewond geraakt bij een ernstig ongeval tussen Emmerich en ‘s-Heerenberg. De Nederlandse man en een 18-jarige Duitser uit Kalkar zijn volgens de Duitse politie in levensgevaar.

Het ging iets voor 08.00 uur mis op de B220. Duidelijk is dat een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, een 59-jarige man uit Deventer en twee Duitse automobilisten betrokken zijn geraakt bij het ongeval. Om nog onduidelijke reden raakte de bestuurder van de BMW op de verkeerde weghelft. Mogelijk probeerde een van de automobilisten in te halen, waarbij hij frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen botste. De twee moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de locatie. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De 18-jarige automobilist is met de helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Nederland. Ook de Deventenaar is overgebracht naar een ziekenhuis in Nederland, dit gebeurde met een ambulance. De derde gewonde, een 27-jarige vrouw uit Emmerik, raakte ernstig gewond en is ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze is echter wel buiten levensgevaar.

Het bedrijf Ecotrans, uit Vaassen waar de 59-jarige Deventenaar voor werkt, reageert geschrokken op het ongeluk.

De B220 tussen Emmerich en ’s-Heerenberg is tot minimaal 14.00 uur afgesloten voor het verkeer. Alle voertuigen moeten worden afgesleept.

Gerelateerde artikelen