Landelijk

Terugroepactie Babboe bakfietsen in Nederland

Het bedrijf Babboe roept de bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Er is uit onderzoek gebleken dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd.

Daarom worden de bakfietsen teruggeroepen. Vandaag wordt er in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een terugroepactie gestart. De eigenaren van de bakfietsen krijgen een vervanging of een aanpassend model aangeboden. Ook zullen ze worden gecompenseerd voor de overlast.

Het bedrijf gaat ook in gesprek met de autoriteiten van andere landen waar dezelfde fietsen worden verkocht. Ook wordt er aangeraden de Curve, Dog en de Max tijdelijk niet te gebruiken. Zowel de elektrische als de niet ondersteunde varianten.

Bekijk hieronder het statement van Gerard Geenema, directeur van Babboe bakfietsen.

Gerelateerde artikelen