Overijssel

Politie reageert op melding van man die in lucht schiet Deventer

DEVENTER – Rond 9:45 uur kwam er meerdere meldingen vanuit het gebied rond de Nieuwstraat / Brinkpoortplein / Stationsgebied van een man met een vuurwapen die in de lucht zou hebben geschoten.

De man toonde volgens de politie verward gedrag. Agenten kwamen massaal richting de binnenstad op zoek naar de dader. Via het P2000 netwerk verscheen een melding van een schietincident op het Brinkpoortplein, waar ook een basisschool gevestigd zit, maar daar bleek het incident niet plaats te hebben gevonden.

In de Leusensteeg, tussen de Nieuwstraat en de Bagijnenstraat, heeft de politie korte tijd een Plaats Delict gemaakt en de straat afgezet, maar deze afzetting werd korte tijd later ook weer opgeheven. Vervolgens werd bij het station een man aangehouden. Agenten hadden gezien hoe hij in een prullenbak aan het rommelen was en verdacht / verward gedrag vertoonde. Na controle bleek de man niet de gezochte persoon te zijn in relatie tot het schietincident. Wel had de man een schroevendraaier bij zich, deze is afgenomen, waarna de man zijn weg kon vervolgen.

Naar de dader van het schietincident wordt nog steeds gezocht. De politie heeft nog geen signalement gedeeld. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Volgens de eerste informatie zou er met een luchtdrukwapen zijn geschoten.

Gerelateerde artikelen