Utrecht

Drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

NIEUWERSLUIS – Het Openbaar Ministerie gaat drie gevangenisbewakers vervolgen. Zij worden verdacht van het aanranden en verkrachten van gedetineerden. Dat bevestigt het OM na berichtgeving op De Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie initieerde een onderzoek naar de bewakers naar aanleiding van ingediende aangiften. De vermeende zedenfeiten zouden hebben plaatsgevonden tijdens hun dienstverband bij de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis in de periode van februari tot juni 2022.

Vier vrouwelijke gedetineerden, die zich in die tijdsperiode in de gevangenis bevonden, zijn slachtoffer geworden. Twee bewakers worden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag jegens twee van deze gevangenen.

Gerelateerde artikelen