Noord-Holland

VIDEO | Vrouw (71) verliest 6.000 euro na bankhelpdeskfraude Alkmaar

ALKMAAR – Een 71-jarige vrouw uit Alkmaar is op 8 januari slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw verloor daarbij ruim 6.000 euro.

Op 8 januari 2024, rond 14.30 uur, ontvangt het slachtoffer een telefoontje van een vrouw die beweert een medewerker te zijn van de senioren helpdesk van de bank. Deze vermeende bankmedewerkster deelt mee dat er een aanzienlijk geldbedrag is overgemaakt naar het buitenland, maar dat de bank deze transactie heeft geblokkeerd om veiligheidsredenen. Om verdere maatregelen te nemen, wordt mevrouw gevraagd haar bankpas af te geven aan een andere bankmedewerker, die persoonlijk langs zou komen.

Een onbekende vrouw komt vervolgens langs om zowel haar bankpas als pincode op te halen. Daarnaast overhandigt het slachtoffer haar telefoon, zogenaamd voor het uitlezen van mogelijke geïnstalleerde virussen. Als gevolg hiervan worden aanzienlijke bedragen van de 71-jarige vrouw afgeschreven. Zo is er onder andere met haar bankpas afgerekend bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar. De vrouw die de betaling verricht met de bankpas van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeeld.

Weet jij wie deze vrouw is? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen