Drenthe

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na ongeval Ruinerwoldseweg Meppel

MEPPEL – Een vrachtwagenchauffeur is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Ruinerwoldseweg in Meppel.

De hulpdiensten kregen rond 21.45 uur een melding binnen van een zwaar eenzijdig ongeluk. Een vrachtwagen met trailer was op een T-splitsing rechtdoor gereden waarna de vrachtwagen tegen een boom tot stilstand kwam.

De hulpdiensten rukten massaal uit na het ongeluk. Naast meerdere brandweerwagens en ambulances kwam er ook een zogeheten mobiel medisch team ter plaatse. De brandweer heeft het slachtoffer na ruim een uur uit zijn benarde positie bevrijdt en overgedragen aan de ambulancedienst. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg is volledig afgesloten. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Het bergen van de vrachtwagen gaat nog een geruime tijd in beslag nemen.

Vanwege het ongeluk rijden er tussen Meppel en Steenwijk rijden er geen treinen door de inzet van de hulpdiensten.

Gerelateerde artikelen