Utrecht

Ammoniaklekkage bij vleesverwerker in Woudenberg

WOUDENBERG – Vanavond heeft zich een ongeval voorgedaan bij een vleesverwerkingsbedrijf op De Nort in Woudenberg. Er is een lekkage ontstaan, resulterend in de vrijkomst van ammoniak in het bedrijf.

De brandweer heeft, op advies van de adviseur gevaarlijke stoffen, direct het gaspakkenteam opgeroepen om deze kritieke situatie het hoofd te bieden. Meerdere brandweervoertuigen zijn snel ter plaatse gekomen nadat het incident aanvankelijk werd gemeld als een brandgerucht. Echter, bij aankomst bleek al snel dat er sprake was van een lekkage met ammoniak.

Vanwege de potentieel gevaarlijke aard van ammoniak hebben de hulpdiensten het incident opgeschaald naar een ‘Middel Incident gevaarlijke stoffen’. Als reactie op de ernst van de situatie is er een brandweerpeloton ingezet, met specifieke aandacht van het gaspakkenteam om het ammoniaklek veilig te behandelen. Momenteel wordt er intensief onderzoek verricht door de brandweer om de omvang en impact van de lekkage vast te stellen.

Gerelateerde artikelen