Overijssel

VIDEO | Zakkenrollers stelen portemonnee van vrouw Stationsplein Deventer

DEVENTER – De politie is op zoek naar twee zakkenrollers die op 17 november 2023 een vrouw van haar portemonnee hebben beroofd.

De mannen volgden het slachtoffer naar de fietsenstalling, wellicht hadden ze haar al een tijdje in de gaten en wisten ze waar ze haar portemonnee bewaarde. Terwijl de vrouw haar fiets uit het rek tilde en achteruitreed, liep één van de mannen langs haar. Hij deed alsof haar fiets hem raakte en trok zo haar aandacht. Vervolgens raakte hij in gesprek met haar, maar niet in het Nederlands. De vrouw kon niet identificeren welke taal het was en begreep niets van zijn woorden. De man maakte gebruik van de verwarring en haalde stiekem de portemonnee uit haar jaszak. Daarna gaf hij onopvallend de portemonnee door aan de andere verdachte, die er direct mee wegliep. Even later vertrok ook de eerste man.

De vrouw ontdekte de volgende dag dat haar portemonnee was verdwenen. Bij het bekijken van haar afschriften merkte ze op dat er diverse transacties waren uitgevoerd met haar pinpas en dat haar OV-kaart was gebruikt.

Weet jij wie deze mannen zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen