Limburg

Persoon omgekomen bij felle woningbrand Landgraaf

LANDGRAAF – Zaterdagmorgen 2 maart rond 10.05 uur was brand ontstaan in een hoekwoning aan de Groenstraat in Landgraaf. Daarbij is een persoon om her leven gekomen.

De brand bevond zich op de zolder van de woning en zorgde voor forse rookontwikkeling die door de straten trok. De brandweer heeft opgeschaald naar sein ‘grote brand’ ‘ en is gestart met een blusaanval. Daarbij word ook bluskanon van een autoladder ingezet. Twee slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Eén van hun werd met spoed vervoerd. Een derde persoon heeft de brand niet overleefd en is in de woning omgekomen. Na de brandbestrijding is een Basis Ontsmettings Eenheid (BOE) en leden van de Forensische Opsporing ingezet.

Een traumateam is per helikopter ingevlogen vanuit Duitsland en is in de omgeving geland. De bovenverdieping is volledig uitgebrand. Team Brand Onderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Gerelateerde artikelen