Noord-Holland

Steekincident in Purmerend leidt tot zoektocht naar verdachte

In Purmerend heeft zich vanochtend een ernstig steekincident voorgedaan aan de Rivierenlaan, waarbij ten minste één persoon gewond is geraakt.

De politie is momenteel actief op zoek naar de verdachte, die wordt beschreven als een blanke, kale man, gekleed in een grijze werkjas. Dit specifieke signalement is vrijgegeven in de hoop dat getuigen kunnen helpen bij het opsporen van de dader.

De eerste meldingen over de gebeurtenis kwamen rond 10.35 uur binnen, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse waren. De precieze toedracht van het incident is op dit moment nog onduidelijk, en de politie is bezig met het onderzoek.

De toestand van het slachtoffer is nog onbekend. De politie heeft via een Burgernet-melding het publiek gevraagd uit te kijken naar de vermoedelijke dader, met de nadrukkelijke instructie om hem niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen bij waarneming.

Volgens recente updates op het socialemediaplatform X zijn er inmiddels meerdere personen aangehouden in verband met het steekincident. De omgeving van het incident is afgezet voor verder onderzoek.

Gerelateerde artikelen