Gelderland

UPDATE | Verkeersconflict leidt tot getrokken pistolen en klemrijden auto in Apeldoorn

APELDOORN – Gisteren op de Casper Fagelstraat in Apeldoorn hebben agenten een auto klemgereden. Daarna hebben zij met getrokken wapens een BTGV-procedure gestart.

Een BTGV-procedure (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) is een methode om inzittenden uit een voertuig te praten, dit met getrokken vuurwapens van de politie. Dit doen zij als er een vuurwapengevaarlijke verdachte is.

Volgens de politie zou er voorafgaande de BTGV-procedure een verkeersincident hebben plaatsgevonden op de A1 bij Deventer. Er zou vanuit de auto zijn gedreigd met een wapen. De auto ging er hierna vandoor, maar kon op de Casper Fagelstraat worden klemgereden. Agenten trokken kogelwerende vesten aan en hielden na de BTGV-procedure de man aan. Hij werd onder toezicht van meerdere agenten uit de auto gepraat met zijn handen op het hoofd.

Niet veel later liep een tweede man, waarna de politie op zoek was, het politiebureau in Apeldoorn binnen. Daar is de man alsnog aangehouden.

Gerelateerde artikelen