Overijssel

Ruim 184 dieren gedumpt bij dierenopvang Flappus in Zwolle

ZWOLLE – Het was gisterenmiddag een ernstige ontdekking voor oprichter Carl van stichting Flappus Zwolle. Hij vond gisterenmiddag op het erf van de stichting en op een deel van een weiland talloze gedumpte dieren.

De stichting heeft direct meerdere vrijwilligers opgeroepen om te helpen met het vangen van de dieren. In totaal ging het om 96 cavia’s, 21 kippen, 12 hanen en 55 konijnen. Daartussen zaten ook moeders met baby’s en talloze zwangere dieren.

Volgens de stichting zitten ze allemaal onder de bijtplekken, schimmels en ander letsel. Ze verwachten dat als de zwangere dieren moeten bevallen, ze voor meer dan 400 dieren moeten zorgen. De dieren zitten momenteel in quarantaine en worden later op de website van de stichting geplaatst ter adoptie.

Foto’s: Stichting Flappus Zwolle

Gerelateerde artikelen