Noord Brabant

Scooterrijder (18) rijdt opzettelijk in op motoragent in Breda

BREDA – Een 18-jarige scooterrijder heeft het gisterenavond in Breda wel heel erg bont gemaakt. De man is meermaals op een motoragent ingereden. De man is aangehouden voor poging tot doodslag/moord.

De politieagent had kort daarvoor de scooterrijder op de Graaf Engelbertlaan willen controleren vanwege het overmatige lawaai dat zijn scooter produceerde. De bestuurder besloot echter zijn verlichting uit te schakelen en met hoge snelheid te vluchten. Ondanks herhaalde stoptekens negeerde de man deze en beging hij verkeersovertredingen zoals het negeren van een rood verkeerslicht en het rijden over de stoep.

Bovendien probeerde hij de motoragent en zijn motor meerdere keren aan te rijden, waardoor de agent genoodzaakt was te remmen en te ontwijken om een botsing te voorkomen. Op de Middellaan werd de verdachte uiteindelijk door de agent klemgereden en kon hij worden gearresteerd. Zowel zijn scooter als zijn rijbewijs zijn tijdelijk ingehouden, en hij wordt momenteel vastgehouden voor verdere onderzoeken. De politieagent heeft officieel aangifte gedaan tegen de verdachte.

Gerelateerde artikelen