Gelderland

Monumentale woonboerderij volledig afgebrand in Voorst

VOORST – Een leegstaande woonboerderij is afgelopen nacht volledig in vlammen opgegaan aan de Wellenbergweg in Voorst. De brandweer heeft woonboerderij gecontroleerd laten uitbranden. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.

De brandweer kreeg rond 03.00 uur de melding binnen en schaalde vervolgens vrij snel op naar “middelbrand”. Bij aankomst bleek de woonboerderij al volledig in brand te staan en was er voor de brandweerlieden geen houden meer aan. De brandweerlieden besloten daarom om het pand gecontroleerd laten uit te branden. De woonboerderij stond al enige tijd leeg.

Bij de brand raakte dan ook voor zover bekend niemand gewond. Over een eventuele oorzaak van de brand is nog niets bekend. Vermoedelijk zal deze ook niet meer te achterhalen zijn, aangezien het pand tot de grond toe is afgebrand.

Gerelateerde artikelen