Zuid-Holland

Vapes, drugs en wapens gevonden in woningen van jongens (17 & 18) Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Op dinsdagochtend zijn twee inwoners van Alblasserdam, van 17 en 18 jaar oud, door de politie gearresteerd in hun huizen aan de Blokweerweg en de Rembrandtlaan.

De 17-jarige wordt beschuldigd van verschillende vergrijpen, waaronder het verlaten van de plaats van een ongeval en het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs. De 18-jarige is ingerekend vanwege verdenkingen van wapenbezit en drugshandel. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal een onderzoek instellen naar de handel in vapes door de 17-jarige verdachte.

Op vrijdag 1 maart observeerden politieagenten een situatie waarbij er vanuit een voertuig drugs werden verhandeld. Zij gaven de bestuurder een aanwijzing om te stoppen, maar deze koos ervoor om te vluchten. Na een korte achtervolging kwam het voertuig tot stilstand tegen een lantaarnpaal op de Resedastraat. De inzittenden besloten vervolgens te voet te ontkomen. Het daaropvolgende onderzoek leidde snel naar de 17-jarige chauffeur en een van de passagiers. Op dinsdagochtend zijn zij in hun woning aangehouden.

Bij het doorzoeken van de verblijfplaats van de 17-jarige aan de Blokweerweg troffen de autoriteiten honderden vapes aan. Het verhandelen van vapes is onderworpen aan strikte regelgeving, waar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nader onderzoek naar zal verrichten. De jongeman is gearresteerd op verdenking van roekeloos rijgedrag, het ontvluchten van een plaats van ongeval en het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs.

In de woning van de 18-jarige Alblasserdammer werden twee vuurwapens, munitie en een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen