Gelderland

Politiehelikopter cirkelt geruime tijd boven Klarenbeek

KLARENBEEK – Al minstens 45 minuten vloog de politiehelikopter boven de Landweg bij Klarenbeek. Op deze weg zijn zowel onopvallende als opvallende politievoertuigen aanwezig. Wat is er precies aan de hand?

Veel bewoners van Klarenbeek stellen zich deze vraag terwijl de politiehelikopter continu boven het bosgebied cirkelt. Meerdere politieauto’s staan opgesteld, en agenten doorkruisen het bos met speurhonden. De aanwezigheid van deze inzet doet vermoeden dat er zich een ernstige situatie voordoet. Een woordvoerster van de politie Oost-Nederland heeft na onderzoek verheldering gegeven over de situatie. “Op dit moment voeren eenheden op de grond en een politiehelikopter een gezamenlijke oefening uit.” De specifieke aard van de oefening kan ze echter vanavond niet nader toelichten.

De oefening zal nog enige tijd doorgaan, hoewel de duur onbekend blijft. Desondanks is er geen reden tot bezorgdheid.

De route die de helikopter heeft afgelegd

Gerelateerde artikelen