Gelderland

Politie: Aanwijzingen dat vermiste gezin uit Dodewaard in Irak verblijft

DODEWAARD – De politie heeft aanwijzingen dat het vermiste gezin uit Dodewaard verblijft in Irak. Het is niet bekend of de familie daar onder dwang of vrijwillig verblijft. Dat laat de politie op X weten.

Het gezin, dat uit een vader, moeder en drie kinderen bestaat, wordt sinds afgelopen weekend vermist. Een vierde kind, een tiener, bevond zich tijdens de verdwijning op een andere locatie en wordt niet als vermist beschouwd.

Afgelopen week is er op dinsdag telefonisch contact geweest met het gezin. Daarna blijft het stil. Waarom de politie denkt dat het gezin in Irak is, melden zij niet op X. Het rechercheteam dat de vermissing onderzoekt doet er alles aan om contact te krijgen met het gezin.

In Dodewaard, op de Westerengstraat, heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht bij de woning van het betreffende gezin. Maandag waren forensische experts gedurende uren actief in en rondom het huis, zoals gemeld door buurtbewoners. Na afloop van het onderzoek is de woning verzegeld.

Gerelateerde artikelen