Noord-Holland

Amsterdamse politie helpt met puppy’s op de wereld brengen in Amsterdam

AMSTERDAM – Het is een melding die niet snel zal worden vergeten. Agenten van basisteam Jordaan Centrum kregen neen melding dat een hond aan het bevallen zou zijn midden op het Rembrandtplein.

Ter plaatse troffen zij de hond aan met de eigenaar. De moederhond lag op vervuilde vochtige dekens en lag midden in de kou te bevallen. Met vereende krachten hebben de agenten de vier al geboren pups in een warme transportmand geplaatst en samen met de bevallende hond in het dienstvoertuig gelegd. Met zwaailicht en sirene zijn de moederhond en de pups naar een veilige locatie met dierenarts gebracht, om daar verder te bevallen en de pups zo snel mogelijk op te warmen.

De pups waren onderkoeld, maar maken het inmiddels goed. De moederhond is na een lange en hectische bevalling moeder geworden van 8 prachtige pups.

Een officieel verslag wordt opgesteld tegen de eigenaar, en zowel de teef als haar pups zijn in beslag genomen. Ze worden samen gehouden, zodat de moeder voor haar jongen kan zorgen. De betrokkene zal op een later tijdstip verantwoording moeten afleggen.

Foto’s: Dierenpolitie Eenheid Amsterdam

https://www.facebook.com/photo/?fbid=310578542036350&set=a.137333532694186

Gerelateerde artikelen