Noord Brabant

Automobilist twee keer op een avond betrapt op rijden onder invloed in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Een 61-jarige automobilist uit Monster heeft het afgelopen nacht wel heel bont gemaakt. Hij werd twee keer aangehouden voor rijden onder invloed.

Op maandag 11 maart 2024, rond 01.10 uur, observeerde een politieagent een voertuig dat de Bisschopsmolenstraat doorkruiste. De betreffende agent merkte op dat de bestuurder abrupt zijn snelheid verhoogde en tijdens het nemen van een bocht op de stoep belandde.

De auto werd geparkeerd op de Dreef. Vanwege het ongebruikelijke rijgedrag besloot de agent de bestuurder aan een controle te onderwerpen. De persoon sprak onduidelijk en vertoonde wankel gedrag, waarbij hij toegaf alcohol te hebben gedronken. Desondanks weigerde hij de alcoholtest en vertoonde hij recalcitrant gedrag, wat leidde tot zijn aanhouding.

Op het politiebureau weigerde hij eveneens medewerking aan een ademtest of bloedafname, wat resulteerde in de inname van zijn rijbewijs. Bovendien kreeg hij een rijverbod, waarbij de agent benadrukte dat het negeren daarvan tot een arrestatie zou leiden indien hij toch besloot te gaan autorijden.

De verdachte werd opgehaald op het politiebureau door een kennis, die hem direct naar de Dreef bracht. Daar stapte de 61-jarige man in zijn auto en vertrok. Vervolgens werd hij opnieuw aangehouden. Ditmaal stemde hij in met de ademanalyse en blies 540 ugl. De kennis, een 57-jarige man uit Etten-Leur, bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij gaf aan vijf glazen wijn en een glas whisky te hebben gedronken. Ondanks zijn eigen alcoholgebruik was hij toch gaan rijden om zijn vriend te helpen.

Gerelateerde artikelen