Internationaal

Quincy Promes aangehouden in Dubai, Nederland vraagt om uitlevering

DUBAI – Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie is de 32-jarige voetballer Quincy Promes gearresteerd in Dubai.

Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie op haar website. “Na een constructieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nederland is een 32-jarige man, woonachtig in Moskou, aangehouden in Dubai.” vertelt het OM.

Deze arrestatie vond plaats naar aanleiding van een internationaal opsporingsverzoek uitgegeven door Nederland. Nederland zal nu officieel om de overdracht van de verdachte vragen.

Het Openbaar Ministerie vervolgt dat Promes in alle luxe in Dubai verbleef. Promes was onderworpen aan een internationaal arrestatiebevel. In 2023 werd hij veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor het aanvallen van zijn neef met een mes. Een jaar later volgde een veroordeling tot zes jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne.

Gerelateerde artikelen