Noord Brabant

Tientallen schapen omgekomen bij felle schuurbrand Werkendam

WERKENDAM – Donderdagmiddag 14 maart tegen 14.35 uur was brand ontstaan in een loods aan de Bruine Kilweg in Werkendam.

De brandweer was met groot materieel aanwezig en had opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. De hevige rookontwikkeling was van verre te zien. De brandweer probeerde uitbreiding naar een naastgelegen loods te voorkomen. Op het dak lagen zonnepanelen stukjes daarvan zijn in de nabije omgeving terechtgekomen. De veiligheidsregio adviseert ramen en deuren gesloten te houden. Een groot water transport werd opgebouwd om voldoende bluswater op de plek van de brand te krijgen.

Bij de brand zijn tientallen schapen om het leven gekomen. De schuur en het woonhuis raakten flink beschadigd door de brand.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Gerelateerde artikelen