Zuid-Holland

Vrouw weigert zieke katten naar dierenarts te brengen in Spijkenisse

SPIJKENISSE – Een kattenbezitster in Spijkenisse weigert om met haar zieke Perzische katten naar de dierenarts te gaan. Volgens de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) hebben de katten last van benauwdheid, snotterige ogen en neuzen, slechte gebitten en ontstoken tandvlees.

Ongeveer een jaar na de initiële waarschuwing aan een inwoner van Spijkenisse die katten bezit, blijft deze persoon nog steeds weigeren om haar bijna twintig zieke Perzische katten naar de dierenarts te brengen.

Vlak voor de inspecteurs vorige zomer een herinspectie wilden uitvoeren, werd de eigenaar van de katten en haar huisdieren getroffen door een woningbrand. Zeventien van de katten werden overgebracht naar een asiel, waar ze relatief weinig last hadden van de rook, maar des te meer van de eerder vastgestelde, nog steeds onbehandelde medische aandoeningen. Daarom heeft de inspectiedienst in overleg met het Openbaar Ministerie besloten om de katten in beslag te nemen.

Na een bezwaarprocedure van de eigenaar en een uitspraak van de rechter in haar voordeel, werden de katten teruggebracht naar het huisadres, maar onder de voorwaarde dat ze een verplicht behandelplan voor hun medische problemen zou volgen. Drie maanden na hun terugkeer blijkt echter dat de eigenaar zich niet aan het plan houdt en dat de katten er weer even slecht aan toe zijn als voor de brand. Binnenkort staat er opnieuw een inspectie gepland.

Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn

Gerelateerde artikelen