Gelderland

Overkapping afgebrand bij woning Valkeniersdonk Apeldoorn

APELDOORN – Een overkapping heeft afgelopen nacht door nog onbekende oorzaak vlam gevat aan de Valkeniersdonk in Apeldoorn. Eén schuur en woning raakte daarbij ook beschadigd.

De brandweer werd rond 01.15 uur gealarmeerd voor een woningbrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al flink om zich heen. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen zee zich verder uitbreiden. Desondanks liep een schuur en de woning forse schade op. De overkapping waarin de brand ontstond is door de vlammenzee verwoest. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij, dit was boven de woonwijk goed te zien.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De brandweer heeft stichting Salvage in kennis gesteld om samen met de bewoners de schade op te nemen. De woning is door de brandweer geventileerd waarna de bewoners weer terug konden naar hun woning.

Gerelateerde artikelen