Utrecht

Man steelt pinpas en dierbare juwelen van 88-jarige vrouw in Amersfoort

AMERSFOORT – Op 18 januari 2024 heeft een man een 88-jarige vrouw voor 1.000 euro beroofd door met haar pinpas te pinnen op het Neptunesplein in Amersfoort.

Op donderdag 18 januari omstreeks 19:40 uur ontving de zoon van het 88-jarige slachtoffer een verontrustend telefoontje van zijn moeder, die in paniek was. Ze meldde dat haar pas was gestolen wegens vermoedelijke fraude. Direct beseffend dat er iets mis was, besloot de zoon onmiddellijk de pinpas te blokkeren.

Ondanks zijn snelle reactie was er al € 1000 van de rekening afgeschreven voordat de pas werd geblokkeerd. De vermoedelijke dader is waarschijnlijk ook degene die met de gestolen pas heeft gepind. De koerier die de pas kwam ophalen, wordt beschreven als iemand met een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar, een lengte tussen 165 cm en 170 cm, en mogelijk gekleed in zwarte kleding.

Bij aankomst bij zijn moeder ontdekte de zoon dat er ook kostbare en emotioneel waardevolle sieraden waren gestolen. De oplichter wist een gouden armband, een gouden collier, een gouden zegelring met een zwarte steen, en een zegelring met de initialen “JJ” te bemachtigen van het slachtoffer.

Weet jij wie deze dader is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen