Utrecht

Zware kettingbotsing op A1 Amersfoort met meerdere gewonden

AMERSFOORT – Op de A1 bij Amersfoort heeft tegen het einde van de middag een kettingbotsing plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

Op de parallelweg vanuit Barneveld richting Amersfoort, net voorbij knooppunt Hoevelaken ging het goed mis. Een automobilist zag het langzaam rijdende verkeer over het hoofd en botste met hoge snelheid op zijn voorganger. 

Bij de kettingbotsing raakte in totaal 3 voertuigen betrokken. Meerdere personen raakte gewond en de brandweer moest één slachtoffer uit een zwaar beschadigde auto halen. Eén van de slachtoffers werd met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. Wat de ernst van de andere slachtoffers is, is niet bekend. 

De parallelweg is volledig afgesloten geweest gedurende het incident. Een aannemer gaat het wegdek reinigen, zodat de snelweg weer open kan. 

Gerelateerde artikelen