Gelderland

Veel schade en gewonde na harde kop-staartbotsing Europaweg Ugchelen

APELDOORN – Bij een harde kop-staartbotsing op de Europaweg (N304) tussen Apeldoorn en Ugchelen is zaterdagochtend een vrouw gewond geraakt zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 06.30 uur op de kruising Europaweg met de Ugchelsegrensweg, ter hoogte van de verkeerslichten. Door nog onbekende reden zag de bestuurder van de Seat zijn voorganger te laat remmen, met een harde botsing tot gevolg. De bestuurder botste hard achterop de Fiat en knalde vervolgens tegen een verkeerslicht aan. Daar kwam de auto tegen tot stilstand.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de twee betrokkenen bestuurders. Beide liepen verwondingen op. De vrouwelijke bestuurster van de Fiat, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man van de Seat hoefde na controle en behandeling ter plaatse niet naar het ziekenhuis te hoeven worden vervoerd.

Beide auto’s liggen flink in de kreukels en zullen door een berger moeten worden afgesleept. De Europaweg is vanaf de A1 in de richting van Apeldoorn gedeeltelijk afgesloten.

De provincie is in kennis gesteld met betrekking tot de schade aan de verkeersinstallatie. De politie heeft van beide bestuurders een verklaring opgenomen en van een getuige.

Gerelateerde artikelen