Overijssel

Ernstig ongeval op kruispunt Bos bij Raalte

RAALTE – Op het beruchte ‘kruispunt Bos’, de kruising van de N348 met de N35, heeft dinsdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een bestelbus botste hierbij vol op de zijkant van een personenauto, waardoor de bestuurder van de personenauto zwaar gewond raakte en bekneld kwam te zitten.

Voor de hulpverlening waren twee brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De kruising werd voor onderzoek en hulpverlening volledig afgesloten. De brandweer heeft geruime tijd gewerkt om het slachtoffer uit de benarde positie te bevrijden, waarbij geprobeerd is de bestelbus met een lier te verplaatsen. Uiteindelijk is de bestuurder door het openknippen van de auto bevrijd. De trauma-arts assisteerde bij de behandeling en is met de ambulance meegegaan.

De bestuurder van de bestelbus is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, maar kon zelf uit zijn voertuig komen. Details over de identiteit van beide bestuurders zijn nog niet vrijgegeven.

De politie meldt dat de verkeerslichten ten tijde van het ongeval normaal functioneerden. Uit eerste onderzoek blijkt dat één van de partijen door rood is gereden. Na het ongeval stond een verkeerslicht op knipperend oranje door schade.

Door het ongeval en het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse bleef de kruising een groot deel van de ochtendspits gesloten, wat leidde tot aanzienlijke verkeershinder in de omgeving.

Gerelateerde artikelen