Landelijk

Langere dagen en uurtje korter slapen, tijd voor de zomertijd

ZOMERTIJD – Met het aanbreken van de lente komt ook de jaarlijkse traditie van de zomertijd weer om de hoek kijken. Aanstaande zondag, 31 maart, zullen klokken in Nederland en vele andere delen van de wereld een uur vooruit springen, waardoor we officieel de zomertijd ingaan.

De zomertijd, die altijd begint op de laatste zondag van maart, is ontworpen om de avonden langer licht te laten blijven en zo energie te besparen. Hoewel het vooruitzetten van de klok voor sommigen betekent dat ze een uurtje slaap moeten missen, worden velen verwelkomd door de belofte van langere dagen en het vooruitzicht van warmere temperaturen.

De klok gaat aankomende zondag een uur vooruit van 02:00 naar 03:00 uur. Op 27 oktober nemen we afscheid van de zomertijd en gaat de klok weer een uur terug naar de ‘normale’ wintertijd.

Gerelateerde artikelen