Gelderland

Bewoner naar ziekenhuis na zolderbrand Griffiersveld Apeldoorn

APELDOORN – Bij een brand op een zolder van een woning aan het Griffiersveld in Apeldoorn, heeft een bewoner rook ingeademd. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand brak rond 22.45 uur uit op de zolder van een tussenwoning. De bewoners ging naar buiten en wekte de buren. De brandweer kwam met spoed ter plaatse waaronder een blusvoertuig en een hoogwerker. Bij aankomst van de brandweer stond de zolder vol met rookontwikkeling. Ook kwam de rookontwikkeling uit het dak zetten. De bewoners van de woning en van de naastgelegen woningen stonden buiten, sommige zelfs in hun badjas.

De brandweerlieden begonnen direct met blussen en het voorkomen van uitbreiding van de brand. Na enige tijd was het vuur onder controle. De zolder liep bij de brand wel forse schade op. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over een van de bewoners. De man had wat rook ingeademd en werd ter plaatse nagekeken en behandeld. De man is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de schadeafhandeling.

Gerelateerde artikelen