Utrecht

Enorme brand verwoest clubhuis V.V. Hoogland

HOOGLAND – Zaterdagmorgen 6 april brak rond 01.50 uur een brand uit bij sportvereniging V.V. Hoogland aan de Sportlaan in Hoogland.

Onderweg naar de brand schaalde de brandweer direct op naar het sein Grote Brand. Eenheden uit de omgeving werden aangestuurd om de brandweer van Amersfoort te ondersteunen. 

Bij aankomst kwamen flinke vlammen uit het dak van de kantine. Grote rookwolken trokken over de woonwijk heen. De brandweer heeft veel materiaal moeten inzetten om het vuur te kunnen bestrijden. Meerdere ramen en deuren moesten opengebroken worden om goed te kunnen blussen. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen. Niemand was aanwezig in het sportgebouw.

Tijdens het blussen sprong een hoofdwaterleiding in het wegdek aan de Sportlaan. Hulpdiensten konden hierdoor moeilijk de locatie bereiken, aangezien dit de enige weg was naar het incident. Inmiddels wisten de hulpdiensten via fietspaden de locatie te bereiken. 

Duizenden liters water stromen uit het wegdek. Ook een hoop zand wordt hiermee weggespoeld en de kans op een zéér gevaarlijke situatie is aanwezig. De straat is hierdoor afgesloten. 

Vitens is in kennis gesteld om herstelwerkzaamheden uit te gaan voeren. 

Het nablussen zal nog enige tijd duren. De wedstrijden zijn in ieder geval tot 12:00 uur afgelast.

Gerelateerde artikelen