Noord-HollandOpmerkelijk

Woning Sijsjesstraat Amsterdam opnieuw doelwit aanval

AMSTERDAM – Vannacht is een woning in de Sijsjesstraat meerdere keren beschoten. Bij deze woning was de nacht daarvoor ook een explosief afgegaan.

Vrijdagnacht was er een poging gedaan deze woning te beschieten. Dit mislukte, doordat het wapen haperde. Die ochtend rond 6 uur is er een explosief afgegaan, leidend tot grote schade, zoals ook bericht in het artikel van gisteren. Vannacht was het weer raak: rond 5 over half 3 kreeg de politie Amsterdam wederom een melding binnen van een incident bij deze woning.

Er was wederom sprake van een beschieting, dit keer succesvol – in de zin dat het wapen afging en het pand werd geraakt, vooral het raam raakte beschadigd. Voor zover bekend zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. Bij aankomst troffen agenten minimaal vijf kogelhulzen aan.

Waarom dit huis doelwit is voor deze aanvallen, is niet bekend. ‘Wij hebben geen ruzie en mijn kinderen zitten niet in het criminele circuit,’ aldus de vader van het gezin van vijf. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen de incidenten en is op zoek naar de daders, waarbij onder andere een helikopter is ingezet. Getuigen en omwonenden met camerabeelden worden gevraagd zich te melden.

Gerelateerde artikelen